سرطان زا بودن شکلات صبحونه نوتلا

شکلات صبحونه نوتلا یکی از محبوب ترین اجناس دنیاس و خیلی از مردم روز خود رو با مصرف این شکلات صبحونه شروع می کنن.

اما انتشار اخباری جدید درباره این محصول شکلاتی موجب نگرانی هواداران اون شده.

گزارش جدید سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) – یه سازمان نظارتی شناخته شده

مشابه با سازمان غذا و داروی آمریکا – خیلی از طرفداران شکلات صبحونه نوتلا

درباره بی خطر بودن این محصول رو دچار نگرانی کرده.

موضوع چیه؟

تمرکز سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا روی یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی نوتلا بوده: روغن پالم. منبع اصلی مصرف روغن پالم از مارگارینا و نوعای جورواجور اجناس پخته شده شامل شیرینیا و کیکا ناشی می شه.

اما ایمنی روغن پالم نیس که زیر سوال رفته، بلکه چیزی که در زمان پردازش و گرما دادن اتفاق می افته، موضوع ساز شده.

پالایش به خاطر نابود کردن رنگ و بوی روغن پالم صورت میگیره.

وقتی که روغن پالم در غذاهای فرآوری شده استفاده میشن در دماهای بالا گرما داده می شه

– بیشتر از ۲۰۰ درجه سلسیوس – که این شرایط به تشکیل یه آلاینده بالقوه سرطان زا منجر می شه

که می تونه یه نگرانی سلامت بالقوه رو بسازه.

: مصرف «نوتلا» موجب تشکیل سرطان می شه؟

شکلات صبحونه نوتلا

مشکل اینه که امکان نداره بشه گفت چقدر از این آلاینده خطرناک شکل میگیره و این که چقدر از اون باید مصرف شه

تا به دلیلی تهدیدکننده واسه سلامت یه فرد مبدل شه. یافته های علمی درست هستن،

اما وقتی که موضوع مقدار امن واسه مصرف مطرح می شه، شرایط مبهم می شه.

علاوه بر این، سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا ممنوع بودن به کار گیری روغن پالم در مواد غذایی رو پیشنهاد نکرده.

این مرکز اعلام نظری درباره روغن پالم که کمتر از ۲۰۰ درجه سلسیوس گرما می بینه هم ارائه نکرده.

به چه دلیل حالا به بحثی جنجالی مبدل شده؟

بحث در مورد به کار گیری روغن پالم در اروپا، مخصوصا در ایتالیا، واسه چند سال ادامه داشته. هر دو مورد ایمنی و پایداری تولید پالم

در این مورد روش زوم شده.

بخاطر این، یه سوپرمارکت رنجیره ای بزرگ در ایتالیا روغن پالم رو از اجناس خود به عنوان اقدامی احتیاطی

حذف کرده و برند ایتالیایی شناخته شده باریلا الان اجناس بدون روغن پالم ارائه می کنه.

اما این اقدامات به معنی مضر بودن روغن پالم نیس و این امکان رو در اختیار مصرف کنندگان قرار داده

تا در صورت تمایل از مصرف روغن پالم دوری کنن.

به چه دلیل نوتلا روش زوم شده؟

شرکت فررو تولید کننده اجناس نوتلا هستش که از برنده های شناخته شده در سراسر جهان حساب می شه. این شرکت نسبت به گزارشای رسانه ای که مدعی شدن نوتلا مصرف کنندگان رو به واسطه محتوای روغن پالم در خطر قرار میده، عکس العمل نشون داده.

فررو اعلام کرده که محصول این شرکت شامل روغن پالم گرما دیده در دمای کمتر از ۲۰۰ درجه سلسیوسه تا پردازش هرگونه آلاینده بالقوه رو به کمترین حد ممکن برسونه. هم اینکه، این شرکت اعلام کرده که روغن پالم مصرفی خود رو از منابع پایدار تامین می کنه.

مصرف کننده چه کاری باید بکنه؟

اگه نوتلا در فهرست مواد غذایی مورد علاقه شما قرار داره، دلیل علمی واسه توقف مصرف اون به واسطه محتوای روغن پالم وجود نداره. اما این نکته رو یادتون باشه که ماده تشکیل دهنده اصلی این محصول قنده و از محتوای پروتئین پائینی هم استفاده میکرد. در شرایطی که نوتلا از عطر و مزه خوب و بافت کرمی برخورداره، اما جایگزینای بهتری مانند کره بادام زمینی یا کره بادام واسه اون وجود دارن.

عصر ایران

.

منبع :